За нас

ЕТ „Чипева”

е семейна фирма с дългогодишен опит. Разполагаме със собствен цех за производство на елементи за изграждане на заземителни уредби и мълниезащита и за нанасяне на защитни галванични покрития (поцинковане) върху метални повърхности чрез електрохимично нанасяне. Цехът разполага с барабани, които са подходящи за галванизиране на дребни детайли, а стационарните вани дават възможност за нанасяне на галванични покрития върху едрогабаритни детайли.

Предлагаме на клиентите си висококачествени продукти с необходимите сертификати за качество и декларации за съответствие, а също така коректност и гаранция за качественото изпълнение на поетите ангажименти.

Какво представлява поцинковането

Поцинковането ( галванизация ) е технологичен процес на нанасяне на тънко цинково покритие върху стоманени елементи. Целта на поцинковането е да предотврати корозията на основния материал. Цинкът е устойчив на корозия и образува плътно покритие, изолиращо стоманата от действието на външни корозивни агенти. В допълнение, дори при нарушаване на цинковото покритие, цинкът играе ролята на анод, който продължава да предпазва стоманата от корозия.

При студеното поцинковане цинка се наслоява върху стоманата с помощта на електролиза.

Цената се образува от откритата площ на детайла и е на килограм тегли се детайла и се изчислява.